Gitaarbouw

Nieuwe website ===> www.janrammeloo.com

In het atelier bouw ik klassieke-, folk- en elektrische gitaren met de hand en volledig uit massief hout. De gitaren zijn uniek en er worden enkel topmaterialen gebruikt om de instrumenten te vervaardigen. De bouw van een instrument is een precisiewerk waar veel zorg en geduld voor nodig is.

Je kan een gitaar op bestelling laten maken of  kiezen uit de gitaren die voorradig zijn.  Het te gebruiken hout kies ik uit in samenspraak met de klant. Zo zullen we ook, in de mate van het mogelijke, samen uw eigen wensen en voorkeuren bespreken en toepassen.
Eigen specificaties, zoals versieringen in parelmoer, kunnen ook aangebracht worden en geven het instrument een extra persoonlijke toets. Het gaat immers over de bouw van een exclusief instrument en aan het ontwerp en de voorbereiding worden bijgevolg de nodige aandacht besteed. Door uw eigen gitaar te laten bouwen bezit uw een zeer persoonlijk instrument dat voldoet aan uw eisen.  U wordt bovendien nauw betrokken bij het bouwproces en volgt uw gitaar vanaf een hoopje planken tot een hoogwaardig kwaliteitsinstrument!

Mijn standaard klassieke gitaren zitten rond de €3000.  Ik bouw maar 1 model van klassieke gitaar, hard gebaseerd op het Torres model.  Alle extra specificaties zoals een cutaway, extra inlegwerk, extra snaren (bv. 8-snarige), speciale houtsoorten, zorgen voor een hogere kost…je kan me contacteren voor al je vragen hieromtrend.

Voor de steelstring gitaren of folkgitaren heb ik enkele modellen die ik kan maken, waaronder het OOO-model van Martin,  een variatie van het O.M.-model van Martin en het ‘united fingers’ – model, voor het eerst gebouwd in het CMB in Puurs ( www.cmbpuurs.be ) en dat voor mij mijn eerste steelstring was dat ik ooit bouwde, en nog steeds een grote favoriet van mij.

Electrische gitaren zijn te verkrijgen vanaf €1800 voor het meest sobere exemplaar mét degelijk materiaal.  Prijzen varieren natuurlijk sterk door de keuze van elementen, hardware en houtsoorten, speciale tops (quilted, spalted, flamed maple enz.), gebruik van randinleg, parelmoer inleg enz.  de te verkrijgen modellen zijn, tele, strat, les paul, SG, Flying V,… een model gebaseerd op een musicman gitaar (Lee) en een eigen model dat het midden houd tussen een fender jaguar en fender mustang (PF-model).

Standaard steek ik in mijn gitaren ook handgemaakte pickups.  Maar de keuze van de elementen blijft natuurlijk bij jou.

Voor ander en/of eigen modellen kan je mailen voor informatie.

Voor prijzen en de verschillende mogelijkheden voor uw gitaar kan je gerust mailen naar jan@groeger-rammeloo.be

Voor meer foto’s en updates kan je ook op facebook kijken:https://www.facebook.com/#!/pages/Rammeloo-Guitars/242446177190

Klassieke gitaren:

   
 
Steelstring gitaren:
   
   

Electrische gitaren: