Over ons

Gitaarbouwer Jan Rammeloo:

Ik heb een opleiding klassieke gitaarbouw gevolgd aan het PTS in Boom (nu ILSA) en steelstring en solid body gitaar aan het CMB in Puurs.

In het atelier bouw ik klassieke-, folk- en elektrische gitaren met de hand en volledig uit massief hout. De gitaren zijn uniek en er worden enkel topmaterialen gebruikt om de instrumenten te vervaardigen. De bouw van een instrument is een precisiewerk van lange adem en ik zorg er dan ook voor dat ik me op de bouw van één instrument kan toeleggen. Ik zal niet aan verschillende instrumenten tegelijkertijd werken; kwaliteit gaat immers absoluut boven kwantiteit.

Je kan een gitaar op bestelling laten maken of  kiezen uit de gitaren die voorradig zijn.  Het te gebruiken hout kies ik uit in samenspraak met de klant. Zo zullen we ook, in de mate van het mogelijke, samen uw eigen wensen en voorkeuren bespreken en toepassen.
Eigen specificaties, zoals versieringen in parelmoer, kunnen ook aangebracht worden en geven het instrument een extra persoonlijke toets. Het gaat immers over de bouw van een exclusief instrument en aan het ontwerp en de voorbereiding worden bijgevolg de nodige aandacht besteed. Door uw eigen gitaar te laten bouwen bezit uw een zeer persoonlijk instrument dat voldoet aan uw eisen.  U wordt bovendien nauw betrokken bij het bouwproces en volgt uw gitaar vanaf een hoopje planken tot een hoogwaardig kwaliteitsinstrument!

Vioolbouwer Freddy Gröger: